Sivut

tiistai 17. tammikuuta 2012

Pakkasta ja aikuistumista

Pitkästä aikaa. Joulu sujui meidän laumassa mukavissa merkeissä, ja muutenkin on mennyt hyvin. Leppoista perusarkea ilman suurempia vastoinkäymisiä (ainakaan koiriin liittyen, emännän kaamosahdistukset ja tenttistressit kuuluvat toiseen kategoriaan...). Lumi on saanut niin kaksi- kuin nelijalkaisetkin jäsenet innostumaan vimmatusti. VIHDOIN oikea talvi!








Eräs merkkipaalu on kuitenkin saavutettu. Nimittäin pikku-Susu on nyt vihdoin kasvanut isoksi, maanantaina alkoi nimittäin sen ensimmäinen juoksu! Sunnuntai-iltana Yasu olikin ihmeen lemmekkäällä tuulella, halusi kovasti nuuhkia Susun takalistoa ja koetti astua tätä, kunnes laitoin hormonihirmun eri huoneeseen rauhoittumaan. Seuraavana aamuna koiria ulkoiluttaessa huomasinkin, että lumeen jäi Susun pissimisen jäljiltä myös verta. Tarkempi tutkimus vahvisti diagnoosin: Seojjuoksuny. Lemmekkään kaipuunsa räydyttämä, levoton ja kiihkeä Yasu-parka lähti samoin tein hoitoon sukulaisille, ja nyt kotona onkin kummallisen hiljaista, kun on ainoastaan yksi koira paikalla. Itsekseen Susu on kauhean rauhallinen, loikoilee lampaantaljallaan enimmäkseen.

Oheiset valokuvat on muuten napsittu jo viime viikolla ennen juoksujen alkua, joten jos Meri luet tätä - ei aihetta sydänkohtaukseen! ;-) Seksuaalikaranteeni toimii tässä taloudessa. (Hieno termi, keksin itse. Ehheh.)

Yasullekin on piakkoin luvassa jotain jännää. Lauantaina nimittäin matkustetaan kasvattajan kanssa Turkuun näyttämään herraa Winter Dog Showssa! Edelliseltä näyttelykerraltahan, josta tosin on jo aikaa, irtosi serti ja PU2, jos olen oikein ymmärtänyt, näyttelytermistö kun on minulle melko vierasta. Koiranäyttelyharrastus ei koskaan ole tuntunut minulle "omalta" jutulta - itse asiassa jo aikanaan kennelliiton nuorisoleireillä skippasin parin kokeilukerran jälkeen kaikki junior handler- treenit, koska pidin niitä kuolettavan tylsinä ja tarkoituksettomina. Toko ja agility veivät enemmän mennessään, ja niin se taitaa olla vieläkin. (Tai siis eihän minua tällä hetkellä konkreettisesti vie oikein mikään, sillä sitten viimekeväisen tokokurssin ei olla käyty ohjatusti harrastelemassa.) Lähden silti Turkuun mukaan valokuvien ja kokemusten toivossa, on sitten blogattavaakin! Saa nähdä miten sujuu. Ainakin Yasulla on nyt komea talviturkki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti